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Code Interpretation: 2012 IRC Interpretation 10 
 
Date: Updated 1/8/2014 
Code/ Edition: 2012 Uniform Plumbing Code and 2012 International Residential Code 
Section(s): 225.0 UPC and 2801.5 IRC 
Subject: Tankless Water Heaters 
 
Question: Do the requirements of UPC Section 225.0 and 507.4 and IRC Section 2801.5 
apply to tankless water heaters (on demand type)? 
 
Answer: Yes 
 
Commentary: Both Codes specifically require the use of safety pan when “a water 
heater is located in attic, attic-ceiling assembly, floor-ceiling assembly or a floor/ sub-floor 
assembly where damage may occur from a leaking water heater”. There is no 
differentiation between a tank and tankless type water heater in the Code. 
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